Barackos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom leve
  • sárgabarack befőtt

A tetejére

  • sárgabaracklekvár
  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • sárgabarack befőtt
  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyik felét egy 20*30 cm-es tepsibe nyújtjuk.

A túrót összekeverjük a cukorral és a búzadarával, citrom levével és a tejföllel. Rákenjük a kinyújtott lapra, megszórjuk vagdalt barackkal (lehet befőtt  is).

Befedjük a másik kinyújtott lappal, majd villával megszurkáljuk.

180 fokon tűpróbáig sütjük.

Még melegen megkenjük a tetejét a lekvárral. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett felverjük, majd a még meleg süteményre simítjuk.

A tetejét vagdalt sárgabarackkal megszórjuk és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval.