Barackos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml habtejszín
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g barack (lehet konzerv is)
Elkészítése:
A sütőformát kenjük ki alaposan margarinnal a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra, a barackokat pedig vágjuk vékony szeletekre.
A vajat a kétféle cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat és a habtejszínt is. Végül a átszitált liszt és sütőport kerül bele. A masszát tegyük a korábban már kivajazott formába és a barack szeleteket körkörösen helyezzük a tésztába.
A sütés ideje nagyjából 30 perc, amikor is a sütemény szép aranybarna színt nem kap. Ha kihűlt megszórhatjuk porcukorral, de pirított mandulával is nagyon finom.
Tipp:
A hozzávalók normál kerek kapcsos formára elegendőek, de egy kisebb 20cm-es formában is készülhet, akkor magasabb lesz a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »