Barackos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml habtejszín
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g barack (lehet konzerv is)
Elkészítése:
A sütőformát kenjük ki alaposan margarinnal a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra, a barackokat pedig vágjuk vékony szeletekre.
A vajat a kétféle cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat és a habtejszínt is. Végül a átszitált liszt és sütőport kerül bele. A masszát tegyük a korábban már kivajazott formába és a barack szeleteket körkörösen helyezzük a tésztába.
A sütés ideje nagyjából 30 perc, amikor is a sütemény szép aranybarna színt nem kap. Ha kihűlt megszórhatjuk porcukorral, de pirított mandulával is nagyon finom.
Tipp:
A hozzávalók normál kerek kapcsos formára elegendőek, de egy kisebb 20cm-es formában is készülhet, akkor magasabb lesz a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »