Barackos sütemény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml habtejszín
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 g barack (lehet konzerv is)
Elkészítése:
A sütőformát kenjük ki alaposan margarinnal a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra, a barackokat pedig vágjuk vékony szeletekre.
A vajat a kétféle cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat és a habtejszínt is. Végül a átszitált liszt és sütőport kerül bele. A masszát tegyük a korábban már kivajazott formába és a barack szeleteket körkörösen helyezzük a tésztába.
A sütés ideje nagyjából 30 perc, amikor is a sütemény szép aranybarna színt nem kap. Ha kihűlt megszórhatjuk porcukorral, de pirított mandulával is nagyon finom.
Tipp:
A hozzávalók normál kerek kapcsos formára elegendőek, de egy kisebb 20cm-es formában is készülhet, akkor magasabb lesz a süti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.