Barackos málnás sütemény recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2-3 sárgabarack, vagy őszibarack (vagy befőtt)
- málna
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
- mandulaforgács
Elkészítése:
Tegyük a leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleit hajtsuk be, hogy kb. 2 cm-es szegélyt kapjunk.
Ezután szórjuk meg a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd osszuk el rajta a jól lecsepegtetett, és feldarabolt barackot, és a málnaszemeket. Végül a gyümölcsök tetejét szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Helyezzük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre, hogy a tészta jó ropogós legyen. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


