Barackos málnás sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2-3 sárgabarack, vagy őszibarack (vagy befőtt)
  • málna
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek barna cukor
  • mandulaforgács

Elkészítése:

Tegyük a leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleit hajtsuk be, hogy kb. 2 cm-es szegélyt kapjunk.

Ezután szórjuk meg a barna cukorral, és a vaníliás cukorral, majd osszuk el rajta a jól lecsepegtetett, és feldarabolt barackot, és a málnaszemeket. Végül a gyümölcsök tetejét szórjuk meg mandulaforgáccsal.

Helyezzük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre, hogy a tészta jó ropogós legyen. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.