Barackos macskanyelv recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 20 dkg kajszilekvár
Tetejére:
- fehér csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad a tészta a mennyiségéből.
Szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra egymástól.
200 fokon szép világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, majd félretesszük, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni.
A tésztákat megkenjük lekvárral, és kettőt összeragasztunk. Tálcára téve megcsurgatjuk az olvasztott csokival, behűtjük, és másnap kínáljuk csak. Addigra szépen összeáll, és a tészta is puhul.
Tipp:
Kedvelem ezt a fajta linzert, mert mutatós, és kiváló vendégfogadó is egyben. Sokszor készítem el rendezvényekre és családi eseményekre, mindig kapós marad, és persze sosem elég.
A barackos macskanyelv kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 52 g
Zsír: 19 g