Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett táblán kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, és macskanyelv kiszúró formával kiszaggatunk annyi tésztát, amennyit kiad a tészta a mennyiségéből.
Szilikonos lappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk 1 cm-es távolságra egymástól.
200 fokon szép világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, gőz felett megolvasztjuk a csokit kevés olajjal, majd félretesszük, és hagyjuk kicsit sűrűsödni, hűlni.
A tésztákat megkenjük lekvárral, és kettőt összeragasztunk. Tálcára téve megcsurgatjuk az olvasztott csokival, behűtjük, és másnap kínáljuk csak. Addigra szépen összeáll, és a tészta is puhul.
Kedvelem ezt a fajta linzert, mert mutatós, és kiváló vendégfogadó is egyben. Sokszor készítem el rendezvényekre és családi eseményekre, mindig kapós marad, és persze sosem elég.