Barackos krémes lepény recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tasak krémes krémpor (vanília ízű)
- 8 dl tej
- 5 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 doboz barackbefőtt
A tetejére
- vaníliás porcukor
- 5 dkg étcsoki bevonó massza
Elkészítése:
A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom, majd kétfelé vágom, és mindkettőt vékonyra nyújtom. Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt világosra sütöm.
Ha kihűlt, az egyik lapot felszeletelem, mint a krémesnél.
A vanília krémport az előírás szerint a tejjel keményre kikeverem, és az egész lapra kenem. Azután a barackokat felaprítom, és rárakom sorban a krémre. A tejszínt a cukorral habosra felverem, és rákenem a barackos krémre.
Befedem a négyzetekre vágott lapokkal, és olvasztott csokival megcsorgatom. Jól behűtöm, másnap szeletekre vágom a tetejére rakott lapok mentén, és porcukorral meghintve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

