Barackos krémes lepény recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tasak krémes krémpor (vanília ízű)
- 8 dl tej
- 5 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 doboz barackbefőtt
A tetejére
- vaníliás porcukor
- 5 dkg étcsoki bevonó massza
Elkészítése:
A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom, majd kétfelé vágom, és mindkettőt vékonyra nyújtom. Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt világosra sütöm.
Ha kihűlt, az egyik lapot felszeletelem, mint a krémesnél.
A vanília krémport az előírás szerint a tejjel keményre kikeverem, és az egész lapra kenem. Azután a barackokat felaprítom, és rárakom sorban a krémre. A tejszínt a cukorral habosra felverem, és rákenem a barackos krémre.
Befedem a négyzetekre vágott lapokkal, és olvasztott csokival megcsorgatom. Jól behűtöm, másnap szeletekre vágom a tetejére rakott lapok mentén, és porcukorral meghintve tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »