Barackos krémes lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tasak krémes krémpor (vanília ízű)
  • 8 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 1 doboz barackbefőtt

A tetejére

  • vaníliás porcukor
  • 5 dkg étcsoki bevonó massza

Elkészítése:

A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom, majd kétfelé vágom, és mindkettőt vékonyra nyújtom. Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt világosra sütöm.

Ha kihűlt, az egyik lapot felszeletelem, mint a krémesnél.

A vanília krémport az előírás szerint a tejjel keményre kikeverem, és az egész lapra kenem. Azután a barackokat felaprítom, és rárakom sorban a krémre. A tejszínt a cukorral habosra felverem, és rákenem a barackos krémre.

Befedem a négyzetekre vágott lapokkal, és olvasztott csokival megcsorgatom. Jól behűtöm, másnap szeletekre vágom a tetejére rakott lapok mentén, és porcukorral meghintve tálalom.