Barackos kevert sütemény recept
Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg finomliszt
- 1 db vegyszermentes citrom reszelt héja
- 60 dkg sárgabarack
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 ek baracklé
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük 10 perc alatt elektromos habverővel. A vajat mikróban felolvasztjuk és hozzá keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját is.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük,a tészta masszát bele simítjuk. A barackot megmossuk,héját lehámozzuk,majd negyedekbe vágjuk és a tészta tetején elosztjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt,vagyis tűpróbáig világosra sütjük.
A mázhoz a porcukrot a baracklével ,a cukor felolvadásig keverjük,majd a kihűlt sütemény tetejére tesszük. A mázat hagyjuk megszáradni,utána szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

