Barackos kevert sütemény recept

Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 db vegyszermentes citrom reszelt héja
- 60 dkg sárgabarack
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 ek baracklé
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük 10 perc alatt elektromos habverővel. A vajat mikróban felolvasztjuk és hozzá keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük,majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját is.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük,a tészta masszát bele simítjuk. A barackot megmossuk,héját lehámozzuk,majd negyedekbe vágjuk és a tészta tetején elosztjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt,vagyis tűpróbáig világosra sütjük.
A mázhoz a porcukrot a baracklével ,a cukor felolvadásig keverjük,majd a kihűlt sütemény tetejére tesszük. A mázat hagyjuk megszáradni,utána szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »