Barackos-joghurt torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek liszt
Krém:
- 500 ml növényi habalap
- 1 kisdobozos natúr vagy barackos joghurt
- 1 doboz barackkonzerv (leve is)
- 15 dkg zselatin
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral majdnem teljesen kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a sütőport. Közepes sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez 250 ml habalapot kemény habbá verünk, közben hozzáadjuk a joghurtot és 1,5 dl baracklében elkészített zselatint. A barackot felkockázzuk és a krémbe keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Ízlés szerint porcukrot tehetünk még bele, bár a habalap eleve édesített.
Körbe a maradék habalapból készült habbal díszítjük.
A képen látható házi fondanttal lett burkolva, melynek a receptjét itt találod!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »