Barackos-joghurt torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek liszt
Krém:
- 500 ml növényi habalap
- 1 kisdobozos natúr vagy barackos joghurt
- 1 doboz barackkonzerv (leve is)
- 15 dkg zselatin
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral majdnem teljesen kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a sütőport. Közepes sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez 250 ml habalapot kemény habbá verünk, közben hozzáadjuk a joghurtot és 1,5 dl baracklében elkészített zselatint. A barackot felkockázzuk és a krémbe keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Ízlés szerint porcukrot tehetünk még bele, bár a habalap eleve édesített.
Körbe a maradék habalapból készült habbal díszítjük.
A képen látható házi fondanttal lett burkolva, melynek a receptjét itt találod!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

