Barackos finomság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 púpozott evőkanál liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg lapmandula
- 12 db szép kajszibarack
Előkészítés:
30 x 20 cm-es teflon tepsi, amit vajazok, és lisztezek ki előre.
Elkészítés:
A tojásokat robotgép táljába teszem, a cukorral és a vaníliás cukorral, kemény habbá keverem. A lisztet, keményítőt, és a mandulalisztet összevegyítem, és a kemény tojáskrémbe lazán belekeverem egy lapát segítségével, amit mindig erre a célra használok.
A kikent tepsibe öntöm a masszát, és lisztbe mártott félbevágott barackokkal kirakom 12 db-ot. 4×3-at. Lapmandulával megszórom a tetejét, és 180 fokos sütőben légkeverékes alsó sütés bekapcsolva, 20 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt ferde rombusz alakúra vágom, hogy a közepén a barack ott legyen.
Nem baj ha lesüllyed az aljára, mert így még gusztább, és finomabb is, mert a süti közepében van a meglepetés barack. Porcukorral megszórva még jobbá tehetjük.
Tipp:
A barackos sütik nagyon finomak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

