Barackos finomság

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg lapmandula
  • 12 db szép kajszibarack

Előkészítés:

30 x 20 cm-es teflon tepsi, amit vajazok, és lisztezek ki előre.

Elkészítés:
A tojásokat robotgép táljába teszem, a cukorral és a vaníliás cukorral, kemény habbá keverem. A lisztet, keményítőt, és a mandulalisztet összevegyítem, és a kemény tojáskrémbe lazán belekeverem egy lapát segítségével, amit mindig erre a célra használok.

A kikent tepsibe öntöm a masszát, és lisztbe mártott félbevágott barackokkal kirakom 12 db-ot. 4×3-at. Lapmandulával megszórom a tetejét, és 180 fokos sütőben légkeverékes alsó sütés bekapcsolva, 20 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt ferde rombusz alakúra vágom, hogy a közepén a barack ott legyen.

Nem baj ha lesüllyed az aljára, mert így még gusztább, és finomabb is, mert a süti közepében van a meglepetés barack. Porcukorral megszórva még jobbá tehetjük.

Tipp:

A barackos sütik nagyon finomak.