Barackos és szilvás batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- 2-3 ek cukor
- 8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
- 3 dkg élesztő
Töltelék:
- sárgabarack, szilva
Tetejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá és hagytam végigfutni a programot, de ha nincs kenyérsütőgép akkor a szokásos módon kelt tésztát készítünk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél cm vastagra kinyújtottam. Nagyméretű (9 centi átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük. A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleket egymásba fűztem a gyümölcs felett.
Kevés tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220 fokosra előmelegítettem a sütőt. Alsó-felső lángon 40 perc alatt, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
Tipp:
Más gyümölccsel vagy befőttel is készíthető, esetleg kemény szilvalekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »