Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos és szilvás batyu recept

Barackos és szilvás batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 3,2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • 2-3 ek cukor
    • 8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
    • 3 dkg élesztő

    Töltelék:

    • sárgabarack, szilva

    Tetejére:

    • fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá és hagytam végigfutni a programot, de ha nincs kenyérsütőgép akkor a szokásos módon kelt tésztát készítünk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél cm vastagra kinyújtottam. Nagyméretű (9 centi átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük. A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleket egymásba fűztem a gyümölcs felett.
    2014-02-021
    Kevés tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220 fokosra előmelegítettem a sütőt. Alsó-felső lángon 40 perc alatt, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.

    Tipp:

    Más gyümölccsel vagy befőttel is készíthető, esetleg kemény szilvalekvárral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá