Barackos és szilvás batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- 2-3 ek cukor
- 8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
- 3 dkg élesztő
Töltelék:
- sárgabarack, szilva
Tetejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá és hagytam végigfutni a programot, de ha nincs kenyérsütőgép akkor a szokásos módon kelt tésztát készítünk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél cm vastagra kinyújtottam. Nagyméretű (9 centi átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük. A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleket egymásba fűztem a gyümölcs felett.
Kevés tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220 fokosra előmelegítettem a sütőt. Alsó-felső lángon 40 perc alatt, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
Tipp:
Más gyümölccsel vagy befőttel is készíthető, esetleg kemény szilvalekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »