Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével és beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá és hagytam végigfutni a programot, de ha nincs kenyérsütőgép akkor a szokásos módon kelt tésztát készítünk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél cm vastagra kinyújtottam. Nagyméretű (9 centi átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük. A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleket egymásba fűztem a gyümölcs felett.
Kevés tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220 fokosra előmelegítettem a sütőt. Alsó-felső lángon 40 perc alatt, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
Más gyümölccsel vagy befőttel is készíthető, esetleg kemény szilvalekvárral.