Barackos csokoládés lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 db szép nagy sárgabarack
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojáshabba dolgozzuk egy habkártya segítségével.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére sorban lisztbe mártott felezett barackokat rakunk magházzal lefelé.
Megszórjuk mandulaforgáccsal, majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tepsi mérete 20×30-as.
A kihűlt süteményen a barackkrátereket olvasztott csokoládéval megtöltjük. Ha már megdermed a kész sütemény, akkor négyzetekre vágjuk, úgy hogy a szeletek közepén legyen a csokoládés barack.
Tipp:
Saját receptem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

