Barackmag recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 11 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- kevés tej
- 1 rumaroma, vagy izlés szerint rum
- kakaós porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és a formákba nyomkodjuk, nem túl vastagon, és közepesen meleg sütőbe megsütjük.
A krémhez a vajat a vaníliás cukorral jó habosra keverjük.
A darált diót a kristálycukorral elkeverünk, és kevés tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémet, a rumot vagy az aromát. Ezzel a krémmel 2-2 sütiformát összeragasztunk.
Az elkészült barackmagokat kakaós porcukorba hempergetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »

