Barackmag recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 11 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- kevés tej
- 1 rumaroma, vagy izlés szerint rum
- kakaós porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és a formákba nyomkodjuk, nem túl vastagon, és közepesen meleg sütőbe megsütjük.
A krémhez a vajat a vaníliás cukorral jó habosra keverjük.
A darált diót a kristálycukorral elkeverünk, és kevés tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémet, a rumot vagy az aromát. Ezzel a krémmel 2-2 sütiformát összeragasztunk.
Az elkészült barackmagokat kakaós porcukorba hempergetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

