Barackmag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés rum (el is maradhat)
- mandula aroma ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy mély tálban egyneművé gyúrjuk. Ha kész (akkor jó, ha teljesen elválik az edény táltól) belenyomkodjuk a formákba, de nem teljesen tele, mert süléskor megnő.
Gyorsan, 8-10 perc alatt megsül 180 fokon. Kiütjük a formából és hűlni hagyjuk.
A krémet elkészítjük úgy, hogy finom krémessé keverjük az alapanyagokat. Utána egy sütinek a tetejét jól megkenjük krémmel és összeillesztjük egy másikkal, majd kakaós porcukorba forgatjuk.
Tipp:
Én a mandula aromából bőven teszek a krémbe, mert nagyon finom ízt ad a sütinek. Ebből kb 30 db lesz, érdemes dupla adaggal kezdeni, sokáig eláll, már, ha marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »