Barackmag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés rum (el is maradhat)
- mandula aroma ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy mély tálban egyneművé gyúrjuk. Ha kész (akkor jó, ha teljesen elválik az edény táltól) belenyomkodjuk a formákba, de nem teljesen tele, mert süléskor megnő.
Gyorsan, 8-10 perc alatt megsül 180 fokon. Kiütjük a formából és hűlni hagyjuk.
A krémet elkészítjük úgy, hogy finom krémessé keverjük az alapanyagokat. Utána egy sütinek a tetejét jól megkenjük krémmel és összeillesztjük egy másikkal, majd kakaós porcukorba forgatjuk.
Tipp:
Én a mandula aromából bőven teszek a krémbe, mert nagyon finom ízt ad a sütinek. Ebből kb 30 db lesz, érdemes dupla adaggal kezdeni, sokáig eláll, már, ha marad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »