Barack Obama szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g margarin
- 6 dkg étcsokoládé
- fél csomag sütőpor
- 24 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- csipetnyi só
- 5-6 ek baracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé a tetejére
- pár csepp olaj
Elkészítése:
A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd adjuk hozzá a margarint és az olvasztott csokoládét, keverjük el, végül adjuk hozzá a sütőporos lisztes keveréket, és azzal is elkavarjuk.
A kapott tésztát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, ügyelve arra, hogy ne törjük nagyon össze.
A tepsit sütőpapírral béleljük ki, öntsük bele a tésztát. Előmelegítette sütőben 190°-on kb. 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
Ha kisült, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd vízszintesen kettévágjuk a tésztát. Megkenjük lekvárral ízlés szerint, és befedjük a tésztalappal.
A tetejére gőz felett csokoládét olvasztunk, amibe pár csepp olajat keverünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Mennyei süti! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »