Barack mag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 db margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30dkg porcukor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 10dkg margarin
- 2 ek kakaó
- 30 dkg porcukor
- 2 ek baracklekvár
- 0.5dl rum , vagy aroma
- a tészta golyók kikapart belseje
Festéshez:
- Piros és zöld ételszínezék
Elkészítése: A margarinnal a tejet, a porcukrot és a tojások sárgáját összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarinos masszához. Jól összekeverjük, majd 2 óra hosszáig pihenni hagyjuk. A pihent, diónyi gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Szép világosra sütjük. Amikor megsült a kettévágjuk, és kikaparjuk a közepét. A kikapart piskótát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját is. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a tésztát. Két félből összeragasztunk egy egészet, majd ételszínezékkel az egyik felét pirosra, a másikat zöldre festjük.
Tipp:
Nagyon finom és mutatós sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

