Barack mag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 db margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30dkg porcukor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 10dkg margarin
- 2 ek kakaó
- 30 dkg porcukor
- 2 ek baracklekvár
- 0.5dl rum , vagy aroma
- a tészta golyók kikapart belseje
Festéshez:
- Piros és zöld ételszínezék
Elkészítése: A margarinnal a tejet, a porcukrot és a tojások sárgáját összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarinos masszához. Jól összekeverjük, majd 2 óra hosszáig pihenni hagyjuk. A pihent, diónyi gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Szép világosra sütjük. Amikor megsült a kettévágjuk, és kikaparjuk a közepét. A kikapart piskótát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját is. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a tésztát. Két félből összeragasztunk egy egészet, majd ételszínezékkel az egyik felét pirosra, a másikat zöldre festjük.
Tipp:
Nagyon finom és mutatós sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »