Barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 1 dl rum
- 1 ek kakaópor
- 1 ek baracklekvár
- piros- és zöld ételfesték
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A felsorolt hozzávalókat összedolgozzuk, majd 20 percet pihentetjük. Dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Ha kisült, kiskanállal a közepüket óvatosan kiszedjük, és azt egy tálba helyezzük. A kikapart tésztához hozzáadjuk a rumot, a kakaóport és a lekvárt, és jól összedolgozzuk. Ezt a masszát a gombócokba töltjük, és összeragasztunk kettőt.
A kész gombócok egyik oldalát piros, a másik oldalát zöld ételfestékbe mártjuk, és kristálycukorba hempergetjük.
A barack kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »