Barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 75 dkg liszt
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál lekvár
- 1 dl rum
- a kivájt tészta
Díszítéshez:
- zöld aroma (lehet bármi én diót szoktam)
- piros aroma (én vérnarancsot szoktam)
- kristálycukor
Elkészítése:
A zsírt, tojás sárgáját, porcukrot, tejet, szódabikarbónát 3 evőkanál liszttel jól kikavarjuk, majd 2 órát pihentetjük. Utána a liszttel jól összegyúrjuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kicsit távolabb, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után a közepét kivájjuk (melegen könnyebb).
A kivájt tésztát belekeverjük a töltelékbe (a töltelékhez a hozzávalókat csak alaposan ki kell keverni) és megtöltjük a gombócokat, majd összeragasztjuk.
Az egyik felét zöld (dió) a másikat piros (vérnarancs) aromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.
Tipp:
Érdemes dupla adagot csinálni, mert nagyon kelendő :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »