Barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 75 dkg liszt
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál lekvár
- 1 dl rum
- a kivájt tészta
Díszítéshez:
- zöld aroma (lehet bármi én diót szoktam)
- piros aroma (én vérnarancsot szoktam)
- kristálycukor
Elkészítése:
A zsírt, tojás sárgáját, porcukrot, tejet, szódabikarbónát 3 evőkanál liszttel jól kikavarjuk, majd 2 órát pihentetjük. Utána a liszttel jól összegyúrjuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kicsit távolabb, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után a közepét kivájjuk (melegen könnyebb).
A kivájt tésztát belekeverjük a töltelékbe (a töltelékhez a hozzávalókat csak alaposan ki kell keverni) és megtöltjük a gombócokat, majd összeragasztjuk.
Az egyik felét zöld (dió) a másikat piros (vérnarancs) aromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.
Tipp:
Érdemes dupla adagot csinálni, mert nagyon kelendő :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »