Barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 75 dkg liszt
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál lekvár
- 1 dl rum
- a kivájt tészta
Díszítéshez:
- zöld aroma (lehet bármi én diót szoktam)
- piros aroma (én vérnarancsot szoktam)
- kristálycukor
Elkészítése:
A zsírt, tojás sárgáját, porcukrot, tejet, szódabikarbónát 3 evőkanál liszttel jól kikavarjuk, majd 2 órát pihentetjük. Utána a liszttel jól összegyúrjuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kicsit távolabb, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után a közepét kivájjuk (melegen könnyebb).
A kivájt tésztát belekeverjük a töltelékbe (a töltelékhez a hozzávalókat csak alaposan ki kell keverni) és megtöltjük a gombócokat, majd összeragasztjuk.
Az egyik felét zöld (dió) a másikat piros (vérnarancs) aromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.
Tipp:
Érdemes dupla adagot csinálni, mert nagyon kelendő :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »