Barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 75 dkg liszt
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál lekvár
- 1 dl rum
- a kivájt tészta
Díszítéshez:
- zöld aroma (lehet bármi én diót szoktam)
- piros aroma (én vérnarancsot szoktam)
- kristálycukor
Elkészítése:
A zsírt, tojás sárgáját, porcukrot, tejet, szódabikarbónát 3 evőkanál liszttel jól kikavarjuk, majd 2 órát pihentetjük. Utána a liszttel jól összegyúrjuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kicsit távolabb, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után a közepét kivájjuk (melegen könnyebb).
A kivájt tésztát belekeverjük a töltelékbe (a töltelékhez a hozzávalókat csak alaposan ki kell keverni) és megtöltjük a gombócokat, majd összeragasztjuk.
Az egyik felét zöld (dió) a másikat piros (vérnarancs) aromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.
Tipp:
Érdemes dupla adagot csinálni, mert nagyon kelendő :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »