Barack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál szódabikarbóna izlés szerint pici citromlé
- tejföl
Töltelék:
- A kikapart tészta
- 1 dl rum
- 1-1,5 dl tej
- 3 ek. baracklekvár
- 1 cs vaniliás cukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. kakaópor
- 5-6 db babapiskóta apróra törve
Díszítéshez:
- 1db vérnarancs aroma(aki szinesebbé szeretné barackjait használat keserű mandula aromát is)
- kristálycukor
- apró levelek.
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen, ne ragadjon. Kis golyókat formázok belőle, szem előtt tartva, hogy duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöm, 180 fokon kb. 15 percig.
Hagyom, hogy teljesen kihüljenek. Egy hegyes kis késsel kikaparom a közepüket. A kikapart tésztát meglocsolom egy deci rummal, egy- másfél deci tejjel. Ne áztassa el nagyon a tésztát, csak jó szaftos legyen. Hozzákeverek 3 ek. sárgabaracklekvárt és egy vaníliás cukrot.
Habosra keverek 10 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 2 ek. kakaóporral, majd ezt is a tésztához adom a kisebb darabokra tördelt babapiskótával. Nagyon jól mutatnak a barna krémben a fehér tésztadarabkák, és finomabb is vele. Ezt a krémet töltöm a kikapart golyók közepébe, majd kettesével összeragasztom őket.
Aromát a tojásfehérjével jól felverem, majd minden sütit egy ecset segítségével bekenek. Kristálycukorban párszor megforgatom. Megmosott levélkékkel díszítem.
Legalább egy napig állni hagyom.
Tipp:
Óvatosan kaparjuk a barackok belsejét,mert könnyen elpattanhat!!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »