Barack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kiskanál szódabikarbóna izlés szerint pici citromlé
- tejföl
Töltelék:
- A kikapart tészta
- 1 dl rum
- 1-1,5 dl tej
- 3 ek. baracklekvár
- 1 cs vaniliás cukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. kakaópor
- 5-6 db babapiskóta apróra törve
Díszítéshez:
- 1db vérnarancs aroma(aki szinesebbé szeretné barackjait használat keserű mandula aromát is)
- kristálycukor
- apró levelek.
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen, ne ragadjon. Kis golyókat formázok belőle, szem előtt tartva, hogy duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöm, 180 fokon kb. 15 percig.
Hagyom, hogy teljesen kihüljenek. Egy hegyes kis késsel kikaparom a közepüket. A kikapart tésztát meglocsolom egy deci rummal, egy- másfél deci tejjel. Ne áztassa el nagyon a tésztát, csak jó szaftos legyen. Hozzákeverek 3 ek. sárgabaracklekvárt és egy vaníliás cukrot.
Habosra keverek 10 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 2 ek. kakaóporral, majd ezt is a tésztához adom a kisebb darabokra tördelt babapiskótával. Nagyon jól mutatnak a barna krémben a fehér tésztadarabkák, és finomabb is vele. Ezt a krémet töltöm a kikapart golyók közepébe, majd kettesével összeragasztom őket.
Aromát a tojásfehérjével jól felverem, majd minden sütit egy ecset segítségével bekenek. Kristálycukorban párszor megforgatom. Megmosott levélkékkel díszítem.
Legalább egy napig állni hagyom.
Tipp:
Óvatosan kaparjuk a barackok belsejét,mert könnyen elpattanhat!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


