Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen, ne ragadjon. Kis golyókat formázok belőle, szem előtt tartva, hogy duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöm, 180 fokon kb. 15 percig.
Hagyom, hogy teljesen kihüljenek. Egy hegyes kis késsel kikaparom a közepüket. A kikapart tésztát meglocsolom egy deci rummal, egy- másfél deci tejjel. Ne áztassa el nagyon a tésztát, csak jó szaftos legyen. Hozzákeverek 3 ek. sárgabaracklekvárt és egy vaníliás cukrot.
Habosra keverek 10 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 2 ek. kakaóporral, majd ezt is a tésztához adom a kisebb darabokra tördelt babapiskótával. Nagyon jól mutatnak a barna krémben a fehér tésztadarabkák, és finomabb is vele. Ezt a krémet töltöm a kikapart golyók közepébe, majd kettesével összeragasztom őket.
Aromát a tojásfehérjével jól felverem, majd minden sütit egy ecset segítségével bekenek. Kristálycukorban párszor megforgatom. Megmosott levélkékkel díszítem.
Legalább egy napig állni hagyom.
Óvatosan kaparjuk a barackok belsejét,mert könnyen elpattanhat!!!