Banános palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 ek cukor
- csipet só
- olaj
Elkészítése:
A banánt fölkockázzuk, vagy aprítóban nagyobb darabokra hagyva föl aprítjuk.
A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük. A lisztes keverék közepében mélyedést csinálunk, ide öntjük a tejet és a tojásokat.
Ezt gyors mozdulatokkal csomómentesen összekeverjük. Végül hozzákeverjük a banán darabokat.
Pici olajat is rakni kell a tésztába, hogy ne ragadjon le a tészta.
A tészta mindkét oldalát pici olajon forró palacsinta sütőben megsütjük.
Tipp:
Én “torta” jelleggel tálalom. Rakok a tányérra egy palacsintát és megszórom kakaóval. Majd rakok még egy palacsintát az megkenem a banánpürével. Ezt ismételgetem (:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

