Banános-mogyorókrémes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj (+ a tepsihez)
- 25 dkg liszt (+ a tepsihez)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg barna cukor
- 2 (túl)érett banán (a díszítéshez további kettő, nem túlérett)
- 6 dkg tejföl
- 2 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 15 dkg mogyorókrém
- 1 tk só
Elkészítése:
A vajat olvasszuk meg, a banánt nyomkodjuk össze. Egy tálban robotgéppel keverjük össze az előző kettőt, adjuk hozzá a tejfölt, cukrot, sót és simára keverjük. Ekkor jönnek a tojások, ezzel is simára keverjük, végül vegyítsük bele a szódabikarbónát és a sütőport is.
Egy 25*35 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki. Öntsük bele az edénybe a massza felét, kicsit igazgassuk el. A maradék tésztához keverjünk hozzá 10 dkg mogyorókrémet, majd csorgassuk a tepsibe a másik tetejére. Egy hústűvel írjunk le nyolcasokat a tésztába nyomva, így szép mintája lesz.
170 fokos sütőbe toljuk, míg már a közepe sem lesz folyós, akkor van kész.
Kihűtve kockára vágjuk. A tetejüket banánkarikákkal díszítjük, a maradék, megolvasztott mogyorókrémmel megcsorgatjuk.