Banános-mogyorókrémes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 25 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 2 tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 (túl)érett banán (a díszítéshez további kettő, nem túlérett)
  • 6 dkg tejföl
  • 2 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 15 dkg mogyorókrém
  • 1 tk só

Elkészítése:

A vajat olvasszuk meg, a banánt nyomkodjuk össze. Egy tálban robotgéppel keverjük össze az előző kettőt, adjuk hozzá a tejfölt, cukrot, sót és simára keverjük. Ekkor jönnek a tojások, ezzel is simára keverjük, végül vegyítsük bele a szódabikarbónát és a sütőport is.

Egy 25*35 cm-es tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki. Öntsük bele az edénybe a massza felét, kicsit igazgassuk el. A maradék tésztához keverjünk hozzá 10 dkg mogyorókrémet, majd csorgassuk a tepsibe a másik tetejére. Egy hústűvel írjunk le nyolcasokat a tésztába nyomva, így szép mintája lesz.

170 fokos sütőbe toljuk, míg már a közepe sem lesz folyós, akkor van kész.

Kihűtve kockára vágjuk. A tetejüket banánkarikákkal díszítjük, a maradék, megolvasztott mogyorókrémmel megcsorgatjuk.