Banános csokitorta recept
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
- 125 g vaj
- 125 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 g búzaliszt
- 4 tk sütőpor (csapott)
- 10 g kakaó
- 75 g mogyoró
- 100 g 80%-os csokireszelék
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A töltelékhez:
- 2 darab banán
- 2 ek citromlé
- 1/2 liter tejszín
- 2 tasak habfixáló
- 25 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a vajat géppel simára keverjük, a cukrot és a vanillint hozzáadjuk, és addig keverjük, tovább, míg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgáját egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral, a mogyoróval és a csokival elvegyítjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőbe tesszük. 10 percig hagyjuk kihűlni sütés után, majd kivesszük, és tovább hűlni hagyjuk.
Evőkanál segítségével kivájjuk úgy, hogy 1-2 cm vastag széle maradjon. A kivájt tésztát külön tálba elmorzsoljuk, a citrommal meglocsoljuk a meghámozott banánokat, hogy ne barnuljon meg, és belerakjuk a kivájt torta aljába.
A tejszínt a fixálóval, cukorral, vaníliás cukorral kemény habbá keverjük, kupolaszerűen a tortára halmozzuk, és a sütimorzsával sűrűn megszórjuk.
Enyhén megnyomkodjuk. A kész tortát legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.