Banános-csokis kocka recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
- 18 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 banán
- 27 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 15 dkg csokoládé
A bevonathoz:
- 10 dkg kakaós tejcsokoládé+1 ek olaj
- 5 dkg étcsokoládé+1 tk olaj
Elkészítése:
A banánokat pürésítjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, porcukorral, tojásokkal habosra keverjük. A csokoládét durvább darabokra vágjuk vagy reszeljük. A lisztet a sütőporral és a darabos csokival összekeverjük és a masszához óvatosan hozzákeverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a masszát beletesszük, a tetejét elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A csokoládékat az olajjal mikróban felolvasztjuk külön-külön, majd simára keverjük.
A világosabb bevonóval a kihűlt süteményt bevonjuk, majd a sötétebbiket rácsurgatjuk és vékony kés segítségével a barna csokiba mintákat rajzolunk tetszés szerint.
Nagyon finom, gyors sütemény.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.