Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A banánokat pürésítjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, porcukorral, tojásokkal habosra keverjük. A csokoládét durvább darabokra vágjuk vagy reszeljük. A lisztet a sütőporral és a darabos csokival összekeverjük és a masszához óvatosan hozzákeverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és a masszát beletesszük, a tetejét elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A csokoládékat az olajjal mikróban felolvasztjuk külön-külön, majd simára keverjük.
A világosabb bevonóval a kihűlt süteményt bevonjuk, majd a sötétebbiket rácsurgatjuk és vékony kés segítségével a barna csokiba mintákat rajzolunk tetszés szerint.
Nagyon finom, gyors sütemény.
Jó étvágyat hozzá!