Banánkrémes szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- csipet só
Töltelék:
- 1 cs banán ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 6-7 dkg margarin
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem,majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. 38*22 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágtam.
A pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon felfőzöm. (Ha nem találunk banános pudingport az is jó, ha vaníliásat főzünk és 2-3 banánt összeturmixolva hozzáadunk amint kihűlt.) Amikor langyosra hűlt a puding akkor hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk.
A lapokat megtöltöm a krémmel, a tejszínt habbá verjem és feldíszítem a tésztát. A tetejét olvasztott csokival és gránátalma magokkal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »