Banánkrémes szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- csipet só
Töltelék:
- 1 cs banán ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 6-7 dkg margarin
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem,majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. 38*22 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre vágtam.
A pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon felfőzöm. (Ha nem találunk banános pudingport az is jó, ha vaníliásat főzünk és 2-3 banánt összeturmixolva hozzáadunk amint kihűlt.) Amikor langyosra hűlt a puding akkor hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk.
A lapokat megtöltöm a krémmel, a tejszínt habbá verjem és feldíszítem a tésztát. A tetejét olvasztott csokival és gránátalma magokkal díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »