Baklava recept

Hozzávalók:
- 25-30 dkg olvasztott vaj
- 40 dkg darált dió
- 1 teáskanál fahéj
- 0,5 bögre cukor (120 g)
- 70 dkg réteslap
Szirup:
- 3 bögre cukor (720g )
- 1,5 bögre víz
- fahéj, citromhéj
- 1 ek méz
Elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd még egy réteslapot teszünk rá. Még 8 db lappal megismételjük.
A diós keveréket bőségesen rászórjuk (kb a felét). Folytassuk a lapok és a töltelék rétegezését. Réteslap kerüljön a tetejére, amit jól meglocsolunk vajjal.
Hosszában csíkokra vágjuk a tepsiben. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk.
Kisebb lángon főzzük kb. 10-15 percig. A megsült sütire ráöntjük a szirupot.
A baklava kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »