Baklava recept

Hozzávalók:
- 25-30 dkg olvasztott vaj
- 40 dkg darált dió
- 1 teáskanál fahéj
- 0,5 bögre cukor (120 g)
- 70 dkg réteslap
Szirup:
- 3 bögre cukor (720g )
- 1,5 bögre víz
- fahéj, citromhéj
- 1 ek méz
Elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd még egy réteslapot teszünk rá. Még 8 db lappal megismételjük.
A diós keveréket bőségesen rászórjuk (kb a felét). Folytassuk a lapok és a töltelék rétegezését. Réteslap kerüljön a tetejére, amit jól meglocsolunk vajjal.
Hosszában csíkokra vágjuk a tepsiben. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk.
Kisebb lángon főzzük kb. 10-15 percig. A megsült sütire ráöntjük a szirupot.
A baklava kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »