Baklava recept

Hozzávalók:
- 25-30 dkg olvasztott vaj
- 40 dkg darált dió
- 1 teáskanál fahéj
- 0,5 bögre cukor (120 g)
- 70 dkg réteslap
Szirup:
- 3 bögre cukor (720g )
- 1,5 bögre víz
- fahéj, citromhéj
- 1 ek méz
Elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd még egy réteslapot teszünk rá. Még 8 db lappal megismételjük.
A diós keveréket bőségesen rászórjuk (kb a felét). Folytassuk a lapok és a töltelék rétegezését. Réteslap kerüljön a tetejére, amit jól meglocsolunk vajjal.
Hosszában csíkokra vágjuk a tepsiben. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk.
Kisebb lángon főzzük kb. 10-15 percig. A megsült sütire ráöntjük a szirupot.
A baklava kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 20 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »