Bajor megges pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 375 g vaj
- 500 g liszt
- 250 g porcukor
- 1 cs sütőpor
- csipet fahéj
- 50 g darált mandula
- csipet só
Töltelékhez:
- 500 g meggy
- 250 ml tej
- 250 g tejföl
- 50 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
A vajat morzsoljuk össze a liszttel, a porcukorral, fahéjjal, mandulával, sóval. A tészta felét almareszelővel reszeljük egy 25×39 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe.
A magozott meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a tejet, tejfölt és a vaníliás cukort és felforrósítjuk egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és 50 g cukorral simára keverjük és öntsük a forró folyadékhoz. Tovább főzzük,míg besűrűsödik.
Kihűtjük, majd a tésztára öntjük.
Megszórjuk meggyel,ráreszeljük a tésztát és 200 fokon világosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »