Bajor megges pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 375 g vaj
  • 500 g liszt
  • 250 g porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet fahéj
  • 50 g darált mandula
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 500 g meggy
  • 250 ml tej
  • 250 g tejföl
  • 50 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor

Elkészítése:
A vajat morzsoljuk össze a liszttel, a porcukorral, fahéjjal, mandulával, sóval. A tészta felét almareszelővel reszeljük egy 25×39 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe.
A magozott meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a tejet, tejfölt és a vaníliás cukort és felforrósítjuk egy lábasban. A pudingport 2 evőkanál hideg vízzel és 50 g cukorral simára keverjük és öntsük a forró folyadékhoz. Tovább főzzük,míg besűrűsödik.
Kihűtjük, majd a tésztára öntjük.
Megszórjuk meggyel,ráreszeljük a tésztát és 200 fokon világosra sütjük.