Badambura recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 3 ek cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g tejföl
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
Lekenéséhez:
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 15 dkg őrölt mandula (lehet dió vagy mák is )
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük és összedagasszuk. Ennek hiányában az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóból sima tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Addig a mandulát ledaráljuk és a porcukorral összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk. Az elsőt hosszúkás hengerré formázzuk, majd 10 darabra vágjuk. 5 darabot egyenként papírvékonyra kinyújtunk, 30*50 cm-es téglalappá.
Minden lap tetejét olvasztott vajjal lekenjük, csak az utolsót nem, majd egymásra illesztjük és nyújtófával egy kicsit lelapítjuk. Ezután alsó rész alját egyenesre vágjuk egy késsel és feltekerjük, mint a bejglit. 2,5 cm-es darabokat vágunk és a közepét az ujjunkkal benyomjuk , egy kis ” fészket” alakítunk ki, ebbe teszünk a töltelékből és a két szélét hosszában összecsípjük.
Minden darabnál így járunk el, majd a maradék tésztát is így készítjük el.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk és 170 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A formázáshoz segítség:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »