Badambura recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 3 ek cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g tejföl
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
Lekenéséhez:
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 15 dkg őrölt mandula (lehet dió vagy mák is )
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük és összedagasszuk. Ennek hiányában az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóból sima tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Addig a mandulát ledaráljuk és a porcukorral összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk. Az elsőt hosszúkás hengerré formázzuk, majd 10 darabra vágjuk. 5 darabot egyenként papírvékonyra kinyújtunk, 30*50 cm-es téglalappá.
Minden lap tetejét olvasztott vajjal lekenjük, csak az utolsót nem, majd egymásra illesztjük és nyújtófával egy kicsit lelapítjuk. Ezután alsó rész alját egyenesre vágjuk egy késsel és feltekerjük, mint a bejglit. 2,5 cm-es darabokat vágunk és a közepét az ujjunkkal benyomjuk , egy kis ” fészket” alakítunk ki, ebbe teszünk a töltelékből és a két szélét hosszában összecsípjük.
Minden darabnál így járunk el, majd a maradék tésztát is így készítjük el.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk és 170 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A formázáshoz segítség:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »