Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babapiskótás mézes krémes recept

Babapiskótás mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 5 evőkanál tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál méz
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj/margarin

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj/margarin

    Mártáshoz:

    • 20 dkg babapiskóta
    • 2 dl tej
    • 1 meggyaroma
    • kevés rum

    Tetejére:

    • 1 tábla olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A cukrot, tojást, mézet, vajat/margarint és tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport. Ezekből tésztát gyúrunk, melyből 2 lapot formálunk, amit világosbarnára sütünk egy közepes tepsi hátán.

    A pudingot megfőzzük a tejjel. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    Összekeverjük a tejet a meggyaromával és a rummal, amibe a babapiskótát mártogatjuk majd.

    Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk a rumos tejbe és a krémre rakosgatjuk, majd a krém másik felét kenjük a tetejére.

    Tetejére csokit olvasztunk. Másnap, meleg vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá