Babapiskótás mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj/margarin
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj/margarin
Mártáshoz:
- 20 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 meggyaroma
- kevés rum
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A cukrot, tojást, mézet, vajat/margarint és tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport. Ezekből tésztát gyúrunk, melyből 2 lapot formálunk, amit világosbarnára sütünk egy közepes tepsi hátán.
A pudingot megfőzzük a tejjel. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Összekeverjük a tejet a meggyaromával és a rummal, amibe a babapiskótát mártogatjuk majd.
Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk a rumos tejbe és a krémre rakosgatjuk, majd a krém másik felét kenjük a tetejére.
Tetejére csokit olvasztunk. Másnap, meleg vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept