Babapiskótás mézes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj/margarin

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj/margarin

Mártáshoz:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 meggyaroma
  • kevés rum

Tetejére:

  • 1 tábla olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A cukrot, tojást, mézet, vajat/margarint és tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport. Ezekből tésztát gyúrunk, melyből 2 lapot formálunk, amit világosbarnára sütünk egy közepes tepsi hátán.

A pudingot megfőzzük a tejjel. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Összekeverjük a tejet a meggyaromával és a rummal, amibe a babapiskótát mártogatjuk majd.

Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk a rumos tejbe és a krémre rakosgatjuk, majd a krém másik felét kenjük a tetejére.

Tetejére csokit olvasztunk. Másnap, meleg vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept