Aszalt szilvás kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg kissé szikkadt, fonott kalács
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
Elkészítése:
A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük. Tepsibe terítjük és sütőben megpirítjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.
Egy 2 literes kuglóf formát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot és ráöntjük a maradék masszát. Kézzel jól megnyomkodjuk, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.
Előmelegített sütőben közepes lángon (kb 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával. Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk és porcukorral (ha van friss szilvával) tálaljuk.
Tipp:
Ha ünnepi díszítéssel tálaljuk, akár egy karácsonyi menüsor méltó része lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »