Aszalt szilvás kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg kissé szikkadt, fonott kalács
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
Elkészítése:
A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük. Tepsibe terítjük és sütőben megpirítjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.
Egy 2 literes kuglóf formát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot és ráöntjük a maradék masszát. Kézzel jól megnyomkodjuk, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.
Előmelegített sütőben közepes lángon (kb 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával. Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk és porcukorral (ha van friss szilvával) tálaljuk.
Tipp:
Ha ünnepi díszítéssel tálaljuk, akár egy karácsonyi menüsor méltó része lehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »