Aszalt szilvás kalácsfelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg kissé szikkadt, fonott kalács
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 tábla ét vagy tejcsoki
Elkészítése:
A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük. Tepsibe terítjük és sütőben megpirítjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.
Egy 2 literes kuglóf formát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot és ráöntjük a maradék masszát. Kézzel jól megnyomkodjuk, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.
Előmelegített sütőben közepes lángon (kb 160 fok) 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával. Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk és porcukorral (ha van friss szilvával) tálaljuk.
Tipp:
Ha ünnepi díszítéssel tálaljuk, akár egy karácsonyi menüsor méltó része lehet.