Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás-diós hókifli recept

Aszalt szilvás-diós hókifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis pohár tejföl
    • 15 dkg zsír
    • fél cs sütőpor
    • 5 dkg porcukor
    • csipet só
    • 45 dkg liszt

    Töltelék:

    • 10 dkg aszalt szilva
    • 10 dkg darált dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima tésztát kapunk.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, az egyik végére rakjuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik oldalát, lenyomkodjuk a szélét. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

    Töltelék elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá