Aszalt szilvás-diós hókifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 15 dkg zsír
- fél cs sütőpor
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 45 dkg liszt
Töltelék:
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg darált dió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima tésztát kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, az egyik végére rakjuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik oldalát, lenyomkodjuk a szélét. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Töltelék elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



