Aszalt szilvás-diós hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 15 dkg zsír
- fél cs sütőpor
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 45 dkg liszt
Töltelék:
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg darált dió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima tésztát kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, az egyik végére rakjuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik oldalát, lenyomkodjuk a szélét. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Töltelék elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »