Aszalt szilvás-diós hókifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt szilvás-diós hókifli

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 dkg zsír
  • fél cs sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 45 dkg liszt

Töltelék:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima tésztát kapunk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, az egyik végére rakjuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik oldalát, lenyomkodjuk a szélét. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Töltelék elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát.