Aranycseppes túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g liszt
- 75 g cukor
- 75 g vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 zacskó sütőpor
Túrókrém:
- 500 g túró
- 150 g cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 csésze olaj
Hab:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
Összeöntjük a tészta hozzávalóit egy tálba, jól összegyúrjuk. Teljesen össze fog állni a tészta kitartó gyúrással. Ezt a tésztát kinyújtjuk a megfelelő méretűre és belehelyezzük a tortaformába.
Beletesszük a túrókrém hozzávalóit is egy tálba és rúdmixer segítségével, teljesen simára keverjük. Ezután ráöntjük a tésztára.
170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb 3/4 óra alatt készre sütjük.
Amikor szépen megsült kivesszük a sütőből, és rákenjük a már cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezután még 10-15 percig sütjük, amíg szépen megkaramelizálódik rajta a hab.
A sütőt lekapcsoljuk, és egy alufóliával betakarjuk a süteményt. 1 1/2 – 2 órán át hagyjuk a sütőben. Ezalatt a pára miatt keletkeznek rajta kis arany cseppecskék. 2 óra után levesszük a fóliát, és a teljes kihűlésig a sütőben hagyjuk.
Miután teljesen kihűlt berakjuk a hűtőbe, hogy igazán hideg legyen. A türelmetlenek már enélkül is fogyaszthatják, mert így is finom. Jó étvágyat kívánok!