Appam recept
Hozzávalók:
- 1,5 csésze nyers rizs
- 1,5 csésze kókuszreszelék
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál főtt rizs
- víz
- fél teáskanál élesztő, vagy kefir az erjesztéshez
Elkészítése:
A rizst vízbe áztatom, majd elkezdem összetörni. Amikor a negyedét már megtörtem, hozzáöntöm a kókuszt egy kis vízzel és folytatom a rizsszemek összetörését.
Mielőtt végeznék, hozzáadom a cukrot, az élesztőt, a főtt rizst és addig nyomkodom össze a keveréket, míg egy sima masszát nem kapok. A rizstésztát egy nyitott, széles szájú edénybe öntöm, majd éjjelre állni hagyom.
Másnap megsózom a tésztát és amíg fel nem használom, a hűtőbe teszem.
Sütéskor olajon, vagy ghín sütöm meg az appamot, mint egy palacsintát. Kevés zsiradékot melegítek, egy merőkanál tésztát a kisméretű serpenyőbe öntök, és rázogatással egyenletesen elosztom.
2-3 percre lefedem, majd amikor az appam már a szélein pirulni kezd, egy spatulával kiveszem és azonnal kínálom!
Tipp:
A megadott mennyiségből 12 appam készíthető.