Anzac keksz recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 12,5 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál forró víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
A margarint és a mézet összemelegítjük, majd a meleg vízben feloldott szódabikarbónát hozzáadjuk.
Ez kissé felpezseg és azt követően a száraz alapanyagokhoz keverhetjük.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, amiket aztán kissé meglapítunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Nagyon ízletes keksz! Csokidarabokkal még meglehet toldani a hozzávalókat! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »