Anyós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 ek tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 dl rum vagy rum aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd elkészítjük a tölteléket.
Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk az aromát és a diót, majd a tölteléket az alsó lapra simítjuk. Erre rátesszük a másik tésztalapot, majd villával megszurkáljuk és mehet az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon magas hőmérsékleten, mert előfordul, hogy felpúposodik.
A tetejére szórhatunk porcukrot, de díszíthetjük olvasztott csokival is.
Jó sütögetést kívánok, Eta:-)
Tipp:
Egyszerű, de nagyszerű régi sütike. Hogy miért anyós szelet azt nem tudom, az anyósomtól tanultam, még Ő sütötte lakodalmakba réges-régen. A tetejére szoktam porcukrot szórni, a fotón nincs, mert én úgy nem nagyon szeretem, nekem elég édes anélkül is:-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


