Anyós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg sima liszt
  • 25 dkg margarin
  • pici só
  • 1-2 ek tejföl

Töltelék:

  • 28 dkg porcukor
  • 8 egész tojás
  • 1/2 dl rum vagy rum aroma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 30 dkg darált dió

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd elkészítjük a tölteléket.

Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk az aromát és a diót, majd a tölteléket az alsó lapra simítjuk. Erre rátesszük a másik tésztalapot, majd villával megszurkáljuk és mehet az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon magas hőmérsékleten, mert előfordul, hogy felpúposodik.

A tetejére szórhatunk porcukrot, de díszíthetjük olvasztott csokival is.

Jó sütögetést kívánok, Eta:-)

Tipp:

Egyszerű, de nagyszerű régi sütike. Hogy miért anyós szelet azt nem tudom, az anyósomtól tanultam, még Ő sütötte lakodalmakba réges-régen. A tetejére szoktam porcukrot szórni, a fotón nincs, mert én úgy nem nagyon szeretem, nekem elég édes anélkül is:-)