Anyós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 ek tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl rum vagy rum aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd elkészítjük a tölteléket.
Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk az aromát és a diót, majd a tölteléket az alsó lapra simítjuk. Erre rátesszük a másik tésztalapot, majd villával megszurkáljuk és mehet az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon magas hőmérsékleten, mert előfordul, hogy felpúposodik.
A tetejére szórhatunk porcukrot, de díszíthetjük olvasztott csokival is.
Jó sütögetést kívánok, Eta:-)
Tipp:
Egyszerű, de nagyszerű régi sütike. Hogy miért anyós szelet azt nem tudom, az anyósomtól tanultam, még Ő sütötte lakodalmakba réges-régen. A tetejére szoktam porcukrot szórni, a fotón nincs, mert én úgy nem nagyon szeretem, nekem elég édes anélkül is:-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »