Anyós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 ek tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl rum vagy rum aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyforma lapot sodrunk belőle. Az első lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, majd elkészítjük a tölteléket.
Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk az aromát és a diót, majd a tölteléket az alsó lapra simítjuk. Erre rátesszük a másik tésztalapot, majd villával megszurkáljuk és mehet az előmelegített sütőbe. Ne süssük nagyon magas hőmérsékleten, mert előfordul, hogy felpúposodik.
A tetejére szórhatunk porcukrot, de díszíthetjük olvasztott csokival is.
Jó sütögetést kívánok, Eta:-)
Tipp:
Egyszerű, de nagyszerű régi sütike. Hogy miért anyós szelet azt nem tudom, az anyósomtól tanultam, még Ő sütötte lakodalmakba réges-régen. A tetejére szoktam porcukrot szórni, a fotón nincs, mert én úgy nem nagyon szeretem, nekem elég édes anélkül is:-)