Anna szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 2 g szalalkáli
- 1,5 dl főzött kávé
- 6 dkg kristály cukor
- 6 dkg zsír
Krém hozzávalói
- 3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 púpozott kanál liszt
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tetejére
- 10 dkg ét-csoki
- 5 dkg margarin
- 2 kanál étolaj
Elkészítése:
A cukrot a tésztához karamellizálom, majd amikor felolvadt felöntöm a fekete kávéval, kihűtöm és a többi hozzávalóval összegyúrom. Három lapot sütök belőle 180 fokon.
A krém készítése:
A tejet, a cukorral, a liszttel és a tojás sárgájával kikeverem, majd felfőzöm. Kihűtöm, majd a margarinból és cukorból krémet keverek, és a kihűlt főzött krémmel összekeverem.
A lapokat megtöltöm. A tetejére gőz felett felolvasztott csokoládét tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »