Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ánizsos-pisztáciás lapok recept

Ánizsos-pisztáciás lapok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 g búzaliszt
    • 30 g porcukor
    • csipet só
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • 25 g puha vaj vagy margarin
    • 1 evőkanál hideg víz

    Habcsókhoz:

    • 40 g natúr pisztácia
    • 3 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 teáskanál citromlé
    • 130 g cukor
    • 50 g porcukor
    • 20 g étkezési keményítő

    Narancslekvárhoz:

    • 80 g bébinarancs aprítva
    • 1 szegfűszeg
    • 1 rúd fahéj
    • 1 csillagánizs
    • 2 evőkanál forró víz
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet, porcukrot összekeverjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart magját, puha vajat vagy margarint és a vizet. A hozzávalókat összedolgozzuk. Liszttel enyhén meghintett munkalapon rövid ideig átgyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

    A habcsókhoz ledaráljuk a pisztáciát. A tojásfehérjét és a citromlevet a robotgéppel fokozatosan kemény habbá verjük és apránként adagoljuk hozzá a cukrot, míg fényes masszát nem kapunk. A porcukrot, őrölt ánizst, étkezési keményítőt és a darált pisztácia felét hozzáadjuk és kanállal óvatosan beleforgatjuk.

    A sütőt előmelegítjük, hőlégkeveréssel 80 fokra. A masszát sima csöves, 7 mm nyílású habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt sütőlapra 6 cm hosszan olyan halmokat nyomunk, hogy hosszában azok összeérjenek és megszórjuk a maradék pisztáciás keverékkel. A sütőlapot a sütőbe helyezzük és 60 percig szárítjuk. A habcsókokat még melegen leszedjük a papírról és félretesszük egy tálcára.

    A sütőt 180 fokra állítjuk és a tésztát lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk, késsel 32 csíkra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Én babapiskóta kiszúrót használtam, mert úgy gyorsabban ment. 7 percig sütjük 180 fokon.

    A narancslekvár hozzávalóit összefőzzük sűrűre, majd a fűszereket eltávolítjuk belőle, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tésztát megkenjük a lekvárral, majd a tetejére illesztünk egy habcsókot.

    Két hétig eláll jól záródó dobozban. Kb 32 db lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá