Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angelika álma recept

Angelika álma
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2 ek méz
    • 2 ek kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt

    A krémhez

    • 1 l tej
    • 3 csomag vanília ízű pudingpor
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    A tetejére

    • 15 dkg tortabevonó csoki
    • 2 ek étolaj
    • 5 dkg vaj

    Elkészítés:

    Krém készítése:

    Elkészítjük a krémet, hogy hűljön ki, amíg a tésztalapokat megsütjük.
    A pudingot a tejjel megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk.

    Tészta készítése:

    A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba tesszük, és kézi habverővel gőz felett simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet. Kitesszük deszkára, ha ragad, még lisztet dolgozunk hozzá.

    A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, sütőpapíron vékony lapokat nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátán előmelegített sütőben 180°-on 8-10 perc alatt megsütünk.

    Összeállítás:

    A kihűlt krémet három részre osztjuk, és betöltjük a lapokat. A süteményt egy éjszakára pihenni tesszük, hogy a lapok szépen megpuhuljanak. Másnap vonjuk be.

    A tetejére gőz felett az olajjal és a vajjal felmelegítjük a csokit, majd a süteményre simítjuk. Miután megkötött a bevonat, díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá