Angelika álma recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 ek méz
- 2 ek kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
A krémhez
- 1 l tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
A tetejére
- 15 dkg tortabevonó csoki
- 2 ek étolaj
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Krém készítése:
Elkészítjük a krémet, hogy hűljön ki, amíg a tésztalapokat megsütjük.
A pudingot a tejjel megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk.
Tészta készítése:
A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba tesszük, és kézi habverővel gőz felett simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet. Kitesszük deszkára, ha ragad, még lisztet dolgozunk hozzá.
A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, sütőpapíron vékony lapokat nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátán előmelegített sütőben 180°-on 8-10 perc alatt megsütünk.
Összeállítás:
A kihűlt krémet három részre osztjuk, és betöltjük a lapokat. A süteményt egy éjszakára pihenni tesszük, hogy a lapok szépen megpuhuljanak. Másnap vonjuk be.
A tetejére gőz felett az olajjal és a vajjal felmelegítjük a csokit, majd a süteményre simítjuk. Miután megkötött a bevonat, díszítjük.