Angelika álma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 ek méz
  • 2 ek kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt

A krémhez

  • 1 l tej
  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

A tetejére

  • 15 dkg tortabevonó csoki
  • 2 ek étolaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Krém készítése:

Elkészítjük a krémet, hogy hűljön ki, amíg a tésztalapokat megsütjük.
A pudingot a tejjel megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk.

Tészta készítése:

A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba tesszük, és kézi habverővel gőz felett simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet. Kitesszük deszkára, ha ragad, még lisztet dolgozunk hozzá.

A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, sütőpapíron vékony lapokat nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátán előmelegített sütőben 180°-on 8-10 perc alatt megsütünk.

Összeállítás:

A kihűlt krémet három részre osztjuk, és betöltjük a lapokat. A süteményt egy éjszakára pihenni tesszük, hogy a lapok szépen megpuhuljanak. Másnap vonjuk be.

A tetejére gőz felett az olajjal és a vajjal felmelegítjük a csokit, majd a süteményre simítjuk. Miután megkötött a bevonat, díszítjük.