Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos sütemény recept

Ananászos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 300 g rétesliszt
    • 50 g margarin
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 20 g kakaópor
    • 2 ek tej

     

    Töltelékhez:

    • 500 ml tej
    • 100 g sima liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • rum aroma
    • 300 g babapiskóta
    • 560 g ananász konzerv
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Máz:

    • 150 g porcukor
    • 100 ml víz
    • 30 g kakaópor
    • 50 g margarin

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk. Ketté osztjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Papírral bélelt sütőlapon, 180°C-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

    A töltelék készítése:

    A tejben elkeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Állandó keverés mellett sűrű kását főzünk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt kását. Az egyik tésztát megkenjük a krém felével. A tetejére ananászlé, citromlé és rumaroma keverékében megmártott babapiskótákat rakunk, majd megszórjuk az apróra vágott ananászdarabokkal. A megmaradt krémet rátesszük a süteményre, és betakarjuk a másik tésztával.

    A csokoládémáz készítése:

    A vizet és a porcukrot felforraljuk, és sziruppá főzzük. Még forrón ráöntjük a margarinra és a kakaóporra. Simává kavarjuk, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Minimum 6 órára hideg helyre tesszük.

    Tipp:

    Video: https://www.youtube.com/watch?v=06_Z_J_mF_o

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá