Ananászos sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g rétesliszt
- 50 g margarin
- 100 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 20 g kakaópor
- 2 ek tej
Töltelékhez:
- 500 ml tej
- 100 g sima liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- rum aroma
- 300 g babapiskóta
- 560 g ananász konzerv
- 1 citrom reszelt héja és leve
Máz:
- 150 g porcukor
- 100 ml víz
- 30 g kakaópor
- 50 g margarin
Elkészítése:
A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk. Ketté osztjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Papírral bélelt sütőlapon, 180°C-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A töltelék készítése:
A tejben elkeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Állandó keverés mellett sűrű kását főzünk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt kását. Az egyik tésztát megkenjük a krém felével. A tetejére ananászlé, citromlé és rumaroma keverékében megmártott babapiskótákat rakunk, majd megszórjuk az apróra vágott ananászdarabokkal. A megmaradt krémet rátesszük a süteményre, és betakarjuk a másik tésztával.
A csokoládémáz készítése:
A vizet és a porcukrot felforraljuk, és sziruppá főzzük. Még forrón ráöntjük a margarinra és a kakaóporra. Simává kavarjuk, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Minimum 6 órára hideg helyre tesszük.
Tipp:
Video: https://www.youtube.com/watch?v=06_Z_J_mF_o